08.06.2021, 11:59

Президентський рейтинг очолюють Зеленський та Порошенко: результати опитування

Зеленский, Порошенко

Стало відомо, за кого проголосувала б більшість українців, якби зараз проходив перший тур виборів президента України та які політсили лідирують у партійному рейтингу.

Станом на початок червня 2021 року у президентському рейтингу лідирують нинішній глава держави Володимир Зеленський та п'ятий президент України Петро Порошенко. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 27 травня - 1 червня 2021 року, повідомляє Час Пік.

У разі участі у виборах Володимир Зеленський отримав би 27,3% підтримки (серед тих респондентів, хто збирається голосувати і визначився з вибором).

На другому місці - п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, за якого проголосувало б 14,6% респондентів (серед тих, хто визначився з вибором).

На третьому місці - лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з 11,9% підтримки.

Президентська партія "Слуга народу" лідирує в партійному рейтингу. Показник у 5% голосів, необхідних на виборах для проходу до Верховної Ради, набирають шість політсил:

  • "Слуга народу"
  • "Європейська солідарність"
  • "Опозиційна платформа - За життя"
  • "Батьківщина"
  • "Сила і честь"
  • "Українська стратегія Гройсмана"

Опитування проводилося 27 травня – 1 червня методом телефонного інтерв'ю серед 2 тис. повнолітніх жителів України. Похибка - 2,1% для показників, близьких до 25%; 1,5% – для 10%, 1,1% – для 5%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк