21.06.2021, 08:00

НАТО з 2008 року не зробило нічого для членства України, - Кулеба

Украина, НАТО

З моменту Бухарестського саміту НАТО 2008 року Альянс не зробив нічого, щоб Україна стала його членом. Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав НАТО надати повний список реформ, необхідних для вступу України до Альянсу.

НАТО за 13 років не зробило нічого, щоб Україна приєдналася до Альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю турецькому державному агентству Anadolu в кулуарах Анталійського дипломатичного форуму, передає Час Пік.

"Ще в 2008 році Альянс у Бухаресті дуже чітко заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. І на тому ж саміті лідери доручили своїм міністрам закордонних справ розглянути питання про надання обом країнам планів дій щодо членства.

З 2008 року, якщо ви запитаєте мене, що було зроблено НАТО для досягнення цього, для реалізації цього рішення, я відповім дуже чесно: нічого. З 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для виконання цього рішення", - заявив Кулеба.

Коментуючи результати саміту НАТО у Брюсселі, глава МЗС України зазначив, що є погана та хороша його сторони.

"Президент Байден у своїх численних коментарях повторив, що бачить в Україні повноправного члена Альянсу. Це хороша сторона. Погана сторона полягає в тому, що НАТО не дав жодного натяку на терміни цього процесу", - сказав Кулеба.

Кулеба попросив НАТО дати Україні чіткий список реформ, необхідних для членства в Альянсі.

"Коли ми говоримо про реформи, це може бути нескінченна історія. Отже, моє запитання до НАТО: скільки саме реформ ви хочете? Дайте нам чіткий список. Тому що чим більше реформ ми проводимо, тим більше очікувань від вас", - зазначив глава МЗС України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк