07.07.2021, 18:12

Арахамія хоче перейняти досвід китайських комуністів в управлінні державою

Марина Началова | Всі новини автора
арахамия

У партії "Слуга народу" мають намір перейняти досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою і побудові держави.

Про це в інтерв'ю китайським ЗМІ заявив глава політради "Слуги народу" Давид Арахамія, пише агентство "]]>Сіньхуа]]>", передає Час Пік.

Арахамія привітав компартію Китаю зі 100-річчям від дня заснування і підкреслив, що принципи правлячих партій України та Китаю багато в чому збігаються, оскільки їх девізом є служіння народу.

Арахамія високо оцінив той факт, що, незважаючи на величезну територію Китаю, компартія представлена ​​в кожному населеному пункті країни - від невеликих сіл до великих міст. Цей досвід неодмінно потрібно переймати, вважає політик.

Як зазначається, на Арахамію справила сильне враження книга "Сі Цзіньпін про державне управління", і він вирішив сприяти появі україномовного видання цієї книги, щоб українці змогли дізнатися, як Китай подолав труднощі і домігся стрімкого зростання економіки.

На його думку, "китайське диво" стало можливим завдяки довгостроковій стабільності проведеної комуністами політики. Китай чітко формулює свої плани і неухильно їх виконує, і навіть в умовах пандемії коронавіруса зміг зберегти високі темпи зростання економіки.

Арахамія зазначив, що Україна сподівається перейняти позитивний досвід Китаю в області економічного розвитку. За його словами, відомості про те, що в КНР за кілька днів звели лікарню і за кілька місяців побудували міст, звучать для українців як наукова фантастика, оскільки в Україні за такі терміни можна хіба що прийняти рішення про реалізацію проекту та підготувати технічну документацію.

За словами Арахамії, Китай є для України прикладом і стратегічним партнером в модернізації країни. КНР є найбільшим торговим партнером України, представляє інтерес для багатьох українських туристів. Зараз Україна веде переговори з китайською стороною про відновлення прямого авіасполучення між двома країнами, щоб зробити поїздки в Китай більш зручними.

Арахамія також висловив надію, що після поліпшення ситуації з пандемією COVID-19 Україна і Китай знову почнуть обмінюватися делегаціями для подальшого посилення взаємної довіри і прискорення двостороннього співробітництва, пише видання.

Як раніше повідомлялося, президент Володимир Зеленський хоче, щоб США допомогли припинити війну на Донбасі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: