13.07.2021, 16:35

Законопроект про реформу Вищої ради правосуддя Верховна Рада розгляне пізніше

Марина Началова | Всі новини автора

Розгляд президентського законопроекту про реформування Вищої ради правосуддя перенесено.

Як пише видання sud.ua, всього до законопроекту № 5068 "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя" було подано 747 поправок від депутатів з різних фракцій і груп.

Найбільше поправок надійшло від депутатів з фракцій "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська Солідарність" і "Голос".

На пленарному засіданні 13 липня парламент не встиг завершити розгляд всіх поданих поправок.

За сьогодні нардепи розглянули, відхилили або частково врахували 546 поправок: цей процес тривав близько чотирьох годин.

Верховна Рада може повернутися до розгляду даного документа вже завтра.

Законопроект передбачає реформу процедури відбору членів Вищої ради правосуддя, а в складі ВРП передбачається створення нового інституту - автономного підрозділу дисциплінарних інспекторів, завданням якого буде попередній розгляд скарг на суддів. Також повинна бути створена Етична рада, що проведе разову перевірку діючих членів Ради правосуддя на добропорядність, а також проводитиме перевірки всіх кандидатів на посади членів ВРП в незалежності від суб'єкта висування.

Як уже повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про ВККС з пропозиціями президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: