16.07.2021, 20:55

Зеленський вимагає від Меркель та Байдена конкретики щодо протидії "Північному потоку-2"

зеленский

Президент України Володимир Зеленський вітає зусилля Байдена та Меркель щодо врегулювання кризи, яка виникла у зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2", проте не бачить жодних конкретних кроків протидії даному проєкту.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Никифоров подякував США та Німеччині за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, але зазначив, що Зеленський вимагає конкретики щодо протидії "Північному потоку-2".

"Ми вдячні їм за відданість територіальній цілісності України, за підтримку суверенітету, за їхні заяви, що не можна дозволити Росії використовувати "Північний потік-2" як зброю, і що Україна навіть по завершенні дії чинного контракту на транзит газу має залишатися транзитною стороною. Щоправда, ми не почули найцікавішого: як саме сторони намагатимуться це забезпечувати. Конкретики, якої вимагає президент Володимир Зеленський, ми не почули", - заявив Никифоров.

За його словами, найближчим часом будуть озвучені дата і програма візиту Зеленського в США. Всі узгодження вже знаходяться на фінальній стадії.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти 9 українців з санкційного списку США

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк