04.08.2021, 14:35

Свіжий рейтинг: В Україні дві партії ділять перше місце практично з однаковою підтримкою

Свежий рейтинг партий

Результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, показали, що якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, шанси потрапити до парламенту були б у 5 партій.

Подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Сила та честь". Про це ]]>свідчать]]> опубліковані 4 серпня результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає Час Пік.

20,2% респондентів серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором, проголосували б на виборах до Верховної Ради за партію "Слугу народу". 18,3% - віддали б свої голоси за політсилу "Опозиційна платформа - За життя".

Як підкреслюють соціологи, різниця між рейтингами цих політичних сил в межах статистичної похибки, тому вони ділять перше місце практично з однаковою підтримкою.

Партію "Батьківщина" готові підтримати 16% респондентів, "Європейську солідарність" - 14,2%, партію "Сила та честь" - 6,3%.

Решта партій набирають менше 5% голосів.

рейтинг

Опитування проводилося з 24 липня по 1 серпня. Було опитано 2028 осіб методом особистого інтерв'ю у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу та Криму. Статистична похибка не перевищує 3,3%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк