05.08.2021, 15:56

"Потрібно їхати і шукати собі місце в Росії": Зеленський звернувся до жителів окупованого Донбасу

зеленский

Тимчасово окуповані території Донбасу ніколи не будуть російськими, а жителям, які вважають себе росіянами, слід шукати собі місце в Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю на телеканалі "Дом", передає Час Пік.

"Люди на окупованій території Донбасу та Криму повинні зрозуміти - це не про те, що хтось когось кудись виганяє. Я просто хочу, щоб я був зрозумілий. Ще раз - батьківщина або ти гість? Я вважаю, що, якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованій, і ти вважаєш, що це справа права і нам в Росію, ми росіяни - це велика помилка залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російською територією. Просто ніколи", - сказав глава держави.

Він зазначив, що жителі ТОТ, які вважають себе росіянами, повинні покинути територію Донбасу.

"Для майбутнього своїх дітей і онуків, якщо ти вважаєш, що ти любиш Росію і все життя перебував на території України, відчуваючи, що це Росія. Якщо ти так відчуваєш, то я вважаю, що ця людина повинна зрозуміти: в ім'я своїх дітей і онуків вже потрібно їхати і шукати собі місце в Росії. Це правильно. Тому що без України на цій території цивілізації не буде", - додав він.

За словами Зеленського, Донбас має бути звільнений - іншого шляху просто немає.

"Тому щастя для цих людей тут не буде. Але якщо ти відчуваєш, що Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову, якщо ти відчуваєш, що ти українець - будь там, тримайся. Ця земля все одно буде деокупована в будь-якому випадку... Неважливо, скільки це окуповано. Це як стіна колись у Німеччині. Це не має значення. У будь-якому випадку люди, історія - скористаються моментом, і стіна завалиться. Якщо не домовляться, все одно скористаються моментом люди", - підсумував Зеленський.

Читайте також: Розпочалася підготовка візиту Володимира Зеленського до Вашингтона

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк