11.08.2021, 17:48

Меркель має намір відвідати Україну: які питання вона обговорить із Зеленським

меркель и зеленский

22 серпня Україну має намір відвідати канцлер Німеччини Ангела Меркель. В першу чергу, будуть обговорюватися питання, пов'язані з безпекою та розвитком двосторонніх відносин.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар президента Зеленського Сергій Никифоров, передає Час Пік.

Під час брифінгу він уточнив, що в ході візиту Меркель буде піднято питання про гарантії для України щодо "Північного потоку-2"

"Зеленський і Меркель говоритимуть, як конкретно Німеччина гарантуватиме виконання тих зобов'язань, які дала, в разі запуску "Північного потоку-2". Точніше, у випадку, якщо Росія після запуску газопроводу спробує якимось чином зловживати своїм монопольним становищем", - сказав прес-секретар.

Крім того, Никифоров повідомив, що буде обговорюватися безпекова ситуація та перспектива мирних переговорів на Донбасі, а також двосторонні відносини між Україною і Німеччиною.

"Німеччина наш ключовий партнер в Європі в політиці, економіці, торгівлі, промисловості та енергетиці. Потенціал для зміцнення цих відносин великий. Хочу підкреслити, що візит Ангели Меркель в Україну доводить, що про Україну без України ні слова і без прямих переговорів з президентом України сучасні найважливіші питання безпеки в Європі не вирішать", - підкреслив прес-секретар Зеленського.

Читайте також: "Потрібно їхати і шукати собі місце в Росії": Зеленський звернувся до жителів окупованого Донбасу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк