21.08.2021, 12:59

"Помста за Кримську платформу": Кулеба прокоментував санкції РФ проти нього

Марина Началова | Всі новини автора
кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що внесення його до санкційного списку Росії є помстою за Кримську платформу.

Кулеба прокоментував санкції, що Росія запровадила проти нього та ще десятків українців, передає Час Пік.

"Росія внесла мене в свій санкційний список. Хоча зазвичай міністрів закордонних справ санкціями намагаються не чіпати, щоб зберігати бодай якийсь канал для діалогу. Але тут їм геть допекло.

Росія обіцяла, що помститься за Кримську платформу. І Росія помстилася мені.

Росія не зупинить ані мене, ані усіх нас в Україні і за кордоном, кого об’єднала Кримська платформа.

Ми пройшли складний і великий шлях. Кримська платформа буде. І ми йдемо далі. Тому що Крим - це Україна", - написав Кулеба у Фейсбуці.

Кримська платформа - дипломатична ініціатива України, у перспективі - міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова. Установчий саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня, у ньому візьмуть участь представники 44 країн, а також низки міжнародних організацій.

Нагадаємо, у санкційний список РФ потрапили також секретар РНБО Олексій Данилов, голова Рахункової палати Валерій Пацкан, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, голова Дніпропетровської обласної облдержадміністрації Валентин Резниченко, депутат Верховної ради Олександр Дубинський, радник міністра енергетики України Олена Зеркаль та інші українські діячі. Усього наразі в "українському" санкційному списку Росії 922 фізичних осіб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк