22.08.2021, 15:55

На зустрічі з Меркель Зеленський наголосив на необхідності саміту нормандської четвірки та закликав зберігати тиск на РФ

Марина Началова | Всі новини автора
меркель зеленский

Сьогодні у Маріїнському палаці в Києві проходить зустріч Президента Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

На прес-конференції Зеленський повідомив, що пріоритетною темою переговорів був процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі, передає Час Пік.

"Ми розраховуємо на Німеччину, яку вважаємо одним з наших ключових союзників в Європі. Ми вдячні німецькій стороні за тверду позицію та підтримку нашого суверенітету, територіальної цілісності України, мирного врегулювання на Донбасі та невизнання спроби незаконної окупації Криму з боку Російської Федерації", - сказав Зеленський.

За його словами, важливо, щоб в рамках нормандського формату Україна, Німеччина і Франція мали чітку позицію щодо плану мирного врегулювання, який має бути заснований на кластерах.

Зеленський зазначив, що українська сторона прагне домогтися сталого припинення вогню, обміну полоненими, відкриття КПВВ з боку ОРДЛО, доступу на тимчасово окуповану територію представників Міжнародного комітету Червоного хреста.

"Наша позиція щодо необхідності проведення саміту нормандської четвірки незмінна. Допоки відсутній прогрес, тиск на РФ повинен зберігатися, і ми хочемо бачити тут дуже активні зусилля наших партнерів", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що його не пустили зустрічати Меркель в аеропорту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк