01.09.2021, 08:32

Медведчук залишиться під домашнім арештом ще на 2 місяці

Виктор Медведчук

Підозрюваному в державній зраді народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку вручили клопотання про продовження терміну домашнього арешту.

Віктору Медведчуку продовжили домашній арешт на два місяці. 31 серпня йому вручили клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу. Про це 31 серпня в Telegram повідомив його колега по фракції Ренат Кузьмін, передає Час Пік.

"Сьогодні о 17.30 Медведчуку вручено нове клопотання про продовження терміну домашнього арешту ще на 2 місяці. Мотивація: Медведчук повинен перебувати під арештом, тому що прокурор вважає, що він, Медведчук, може знищити матеріали кримінального провадження, з якими прокуратура почала його знайомити...",- написав Кузьмін.

На його думку, Медведчук однозначно буде виправданий, а ЄСПЛ "неминуче прийме рішення на його користь".

Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони ввести санкції проти 8 осіб, серед яких голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Віктору Медведчуку 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. 14 травня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на "незаконні дії української влади".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк