01.09.2021, 09:58

Зеленський планує почати зустріч з Байденом з обговорення теми Криму та Донбасу

Зеленский, Байден

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом США Джо Байденом першим питанням планує обговорити тему тимчасово окупованого Донбасу та анексованого Криму.

Зустріч Зеленського та Байдена в Білому домі відбудеться 1 вересня. Український президент планує почати з теми Донбасу та Криму. Про це глава держави сказав у коментарі "Суспільному" під час візиту до Вашингтона, передає Час Пік.

"У нас буде не просто питання-відповідь. У нас буде серйозна зустріч, декілька буде секторів нашої розмови. Складно сказати, з якого сами питання почати. Багато речей на які хочеться отримати не відповідь, а отримати бачення. Тим більше, що питання не в тому, що запитує Україна і що відповідає Америка. Мені здається, що у кожної сторони є питання і відповіді", - заявив Зеленський й додав, що планує почати зустріч з обговорення питань Криму та Донбасу.

За словами Зеленського, на зустрічі з Байденом також буде підніматися тема інвестицій та питання по газопроводу "Північний потік-2".

"У нас є болюче питання "Північний потік-2". Якщо він буде добудований, а всі говорять, що він буде добудований, то ми поборемося з тим, як він буде працювати. У разі працюючого "Північного потоку-2", ми хотіли б домовитися про конкретні речі й гарантії з боку США", - зазначив Зеленський.

Байден та Зеленський зустрінуться в Овальному кабінеті Білого дому о 14:00 (за Вашингтоном). Заплановано переговори віч-на-віч та в розширеному форматі. Після зустрічі планується спільна заява.

З розкладу глави Білого дому випливає, що спільної прес-конференції за підсумками зустрічі президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського не буде. Згідно з розкладом, після зустрічі з Зеленським Байден відправиться на щотижневий економічний брифінг разом з віцепрезидентом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк