02.09.2021, 12:24

"Я задоволений нашим візитом": прес-конференція Володимира Зеленського за підсумками зустрічі з Джо Байденом

Зеленский / Открытый источник

Президент України Володимир Зеленський задоволений зустріччю з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Ніякого негативу до України немає.

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції за підсумками зустрічі з американським колегою поділився враженнями від зустрічі, повідомляє Час Пік.

"Я не знаю, чи виникла хімія, складно сказати, але те, що замість години зустріч йшла 2 години, говорить про те, що дійсно сторони зацікавлені в діалозі, зацікавлені в результаті цього діалогу.

Я вважаю, що зустріч була в нормальній, продуктивній, не постійно у сонячній атмосфері, але в такій нормальній чоловічій розмові…

Вважаю, що в України достатньо енергії, щоб усіх штовхати вперед, і це важливо.

Від президента чув тільки приємні слова... У будь-якому випадку я задоволений нашим візитом...", - сказав Зеленський.

Зеленський назвав зустріч з Байденом "нормальною та продуктивною". За словами Зеленського, Байден розуміє великі кроки України щодо реформ, особливо відзначає земельну, судову реформи та інфраструктурні зміни й бачить результат.

"Важливі теми, безпекові. Темі НАТО приділили дуже багато часу. У нас є потужні аргументи, про які до цього на найвищому рівні США і Україна не проговорювали — ті чи інші розвідні дані, багато інших речей, про які ми говорили. Почали тет-а-тет зустріччю, продовжили великою групою команд двох країн

Дійсно, біля 20 документів буде підписано і є. Чому буде - тому що попереду Сан Франциско і Лос Анджелес, у Сан Франциско важливі зустрічі з think tanks і з цифровими компаніями, Apple, я думаю там також буде позитивний результат", - сказав президент. 

Нагадаємо, 1 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом. Переговори відбулися у складі делегацій, потім президенти перейшли до формату тет-а-тет.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк