22.09.2021, 14:23

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ

Марина Началова | Всі новини автора

На пленарному засіданні 22 вересня Верховна Рада прийняла Постанову "Про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року".

За прийняття документу проголосували 322 народні депутати, передає Час Пік з посиланням на ]]>сайт парламенту]]>.

Постановою затверджено Заяву Верховної Ради України, в якій звертається увага міжнародної спільноти на факт проведення 17-19 вересня 2021 року нелегітимних виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

У Заяві наголошується на порушеннях державою-окупантом норм міжнародного гуманітарного права, зокрема залучення до голосування громадян України з незаконно виданими паспортами Російської Федерації, переміщення населення держави окупанта на тимчасово окуповані території України та неконтрольований процес перетину міжнародно визнаного державного кордону України.

У Заяві Верховна Рада України визнає такі вибори незаконними, а Державну Думу Російської Федерації - нелегітимною та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.

Раніше СБУ відкрила провадження через проведення виборів в окупованому Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк