28.09.2021, 22:34

Українці вважають Порошенка найуспішнішим у міжнародній політиці: дані соцопитування

Марина Началова | Всі новини автора

Більше половини українців підтримують вступ країни в Євросоюз і НАТО, а найбільш успішним у зовнішній політиці серед президентів виявився Петро Порошенко.

Такими є результати соцопитування, проведеного центром "SOCIS", передає Час Пік.

Опитування проводилося з 16 по 21 вересня серед 2000 респондентів методом телефонного інтерв'ю.

Соціологи дізналися думку суспільства щодо євроатлантичних прагнень України. Так, 61,4% опитаних проголосували б за вступ нашої країни до ЄС, якби таке питання було винесено на референдум, 26,4% проголосували б проти. За вступ України до НАТО виступають 57,4% респондентів, проти - 29,3%.

Серед президентів України найбільш успішним у міжнародній політиці 32,2% опитаних вважають Петра Порошенка. На другому місці Леонід Кучма (17,7%), нинішній лідер держави Володимир Зеленський - на третьому місці (8,1%).

21,8% респондентів вважають, що Порошенко найбільш спроможний ефективно забезпечити інтеграцію України в ЄС і НАТО. 16,1% опитаних вважають таким Зеленського.

Досить песимістично українці налаштовані щодо "Кримської платформи". 45,4% опитаних вважають, що вона не має практичного впливу на повернення Криму під контроль України, а 9,2% взагалі вважають, що вона ускладнює повернення півострова. Тільки 19,8% опитаних вважають, що "Кримська платформа" може наблизити деокупацію Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк