07.10.2021, 16:17

ВАКС заочно заарештував Януковича у справі про "Межигір'я"

янукович

Екс-президента України Віктора Януковича, який втік до РФ, заочно заарештували у справі про присвоєння резиденції в Межигір'ї, в якій також фігурує його син Олександр. 

Дане рішення виніс Вищий антикорупційний суд у четвер, 7 жовтня, передає Час Пік з посиланням на трансляцію засідання на YouTube-каналі судової інстанції. 

"... обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Після затримання і не пізніше ніж через 48 годин після доставки розглянути з його (Януковича, - ред.) участю питання про застосування обраного запобіжного заходу", - оголосила суддя.

За інформацією ЗМІ, в серпні поточного року ВАКС дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо Віктора Януковича та його сина. Його підозрювали у незаконному обігу комплексу споруд на території Вишгородського району на свою користь. Збиток, нанесений державі, перевищує 500 млн грн.

Однак 4 жовтня захист екс-президента клопотав про повернення детективу НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу президенту-втікачу і закриття провадження у справі. Суддя ВАКС відмовив стороні захисту обвинуваченого. 

Читайте також: 

На посаду спікера Верховної Ради запропоновано п'ять кандидатур

Продовжать завтра: Верховна Рада так і не визначилася з новим спікером

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк