12.10.2021, 22:56

Прокуратура має намір оскаржити запобіжний захід, який суд обрав Медведчуку

медведчук

Прокуратура має намір оскаржити запобіжний захід, який 12 жовтня Печерський суд обрав народному депутату Віктору Медведчуку. 

Про це йдеться в заяві Офісу генерального прокурора в Facebook, передає Час Пік. 

Зазначається, що суд підтвердив обґрунтованість підозри Медведчука у державній зраді та організацію фінансування терористичних організацій, однак запобіжний захід недостатній. 

"На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи. У зв'язку з цим прокурори будуть оскаржувати її в апеляційному порядку і наполягати на утриманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, прокурори мають намір довести необхідність даного заходу через ризик можливого укриття підозрюваного, а також його зв'язків з представниками РФ і терористичних організацій. 

"Зараз у кримінальному провадженні не встановлені всі особи співучасників та не допитані всі свідки, а частина з них не надає достовірних і повних свідчень через побоювання впливу на них підозрюваного і його спільників. Крім того, не враховано тяжкість інкримінованих діянь та наявність у народного депутата підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину в іншому кримінальному провадженні", - зазначили в Офісі генпрокурора. 

Читайте також: Суд обрав запобіжний захід Медведчуку у новій справі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк