12.10.2021, 21:34

Суд обрав запобіжний захід Медведчуку у новій справі

медведчук

Печерський районний суд у вівторок, 12 жовтня, обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку, якому напередодні оголосили про підозру у держзраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу.

Згідно з рішенням суду, Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом без права залишати будинок, передає Час Пік з посиланням на трансляцію засідання. 

"У задоволенні клопотання (прокуратури - ред.) відмовити. Застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому залишати будинок цілодобово", - заявила головуюча суддя.

Запобіжний захід діятиме до 7 грудня 2021 року.

Прокуратура виступила з вимогою заарештувати Медведчука з можливістю внесення застави в розмірі 1 млрд гривень. Однак адвокати протестували проти такого розміру застави у зв'язку з тим, що всі фінансові ресурси Медведчука заблоковані через санкції РНБО.

Відомо, що Медведчук вже перебував під домашнім арештом у справі про державну зраду, за якою йому загрожує 12 років ув'язнення. Зараз же слідство вважає, що народний депутат причетний до організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої проросійські терористи отримали понад 200 млн гривень.

Читайте також: 

Прокуратура завершила слідство щодо Медведчука та Козака

Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на дії української влади

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: