20.08.2021, 18:54

Прокуратура завершила слідство щодо Медведчука та Козака

медведчук и козак

Прокуратура завершила слідство у справі щодо народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака, яких підозрюють у держзраді та розграбуванні національних цінностей.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

"Слідство у резонансній справі за підозрою двох парламентаріїв у держзраді і розграбуванні національних цінностей завершено. З сьогоднішнього дня матеріали провадження відкриті стороні захисту. Після їх ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами і слідчими, справа піде до суду", - сказала Венедіктова.

За її словами, матеріали щодо Козака виділені в окреме провадження у зв'язку з розшуком, хоча слідчі дії також завершені.

Генпрокурор нагадала, що народні депутати Медведчук та Козак обґрунтовано підозрюються у тяжких злочинах.

"Розслідуванням встановлено, що двоє народних депутатів України спільно з посадовими особами органів влади країни-агресора - Російської Федерації та іншими особами вчинили замах на розграбування національних цінностей - незаконного видобутку нафти і газу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, що згідно з Конституцією України є власністю українського народу", - розповіла Венедіктова.

Вона зазначила, що слідство має докази, що підозрювані передали окупаційній владі матеріальну та документальну базу з розробки родовища "Глибока".

"Без допомоги цих нардепів РФ знадобилися б роки і величезні ресурси для освоєння ділянки з перспективними запасами більш ніж 38 млрд грн", - додала Венедіктова.

Крім того, за словами Венедіктової, Медведчук та Козак за вказівкою представників РФ здійснювали збір інформації про місця дислокації військових формувань України і залучали українців до реалізації заходів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні.

Читайте також: Матеріали справи про Іловайську трагедію будуть розсекречені, - Венедіктова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк