17.11.2021, 07:37

Володимир Зеленський провів зустріч з міністром оборони Великої Британії

Зеленский провел встречу с министром обороны Великобритании

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, який перебуває в Києві з робочим візитом.

Співрозмовники обмінялися думками щодо міжнародних кроків, необхідних для відновлення безпечного режиму судноплавства в районі Чорного та Азовського морів, та важливість подальшого поглиблення двостороннього співробітництва у сфері безпеки та оборони. Про це повідомила прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Президент України подякував Бену Воллесу за непохитну підтримку з боку Великої Британії незалежності й територіальної цілісності нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах.

Володимир Зеленський привітав підписання українсько-британської двосторонньої Рамкової угоди щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей українського флоту на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів.

"Велика Британія стала нашим ключовим партнером у питанні розбудови українського флоту. Очікую, що майбутні безпекові проекти, заплановані в межах цієї угоди, будуть ефективно реалізовані", - наголосив Зеленський.

Глава держави наголосив на необхідності здійснення послідовних кроків з метою забезпечення реалізації прагнень України щодо набуття в недалекій перспективі повноцінного членства в НАТО.

Президент також зазначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів для досягнення миру на Сході та відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк