26.11.2021, 16:22

"Росія на це не пішла": Зеленський про продовження контракту щодо транзиту газу

зеленский

Українська сторона готова до продовження транзиту газу після 2024 року, проте конкретних дій з боку Росії щодо продовження контракту немає.

Про це під час прес-марафону, який пройшов сьогодні в Києві, повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Час Пік з посиланням на трансляцію заходу.

"Ми за продовження транзиту газу. Крім нашого контракту ми готові збільшити транзит, це дозволяють наші потужності", - сказав глава держави.

Він зазначив, що вважає правильною пропозицію України знизити ставку за надконтрактний транзит, яка "буде меншою, ніж у будь-яких "потоків".

"Росія на це не пішла. Я чув риторику з російського боку, що вони готові на продовження контракту про транзит. Крім цих заяв я нічого не бачив, предметних зустрічей між нашими людьми не було, НАКом, наприклад, і "Газпромом" їх не було. Про закупівлю не йдеться", - уточнив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що Росія спеціально нарощує військову активність біля українських кордонів, щоб залякувати та дестабілізувати ситуація в країні.

Читайте також: 

Засновнику Bellingcat "соромно" за прес-конференцію Зеленського

Зеленський заявив про підготовку державного перевороту 1 грудня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк