08.12.2021, 07:55

Байден не дав Путіну гарантій, що Україну не приймуть до НАТО, - Білий дім

Ольга Романец | Всі новини автора
Белый дом

Президент США Джо Байден не зробив жодних поступок або зобов'язань щодо перспектив членства України в НАТО під час онлайн-саміту з президентом РФ 7 грудня.

Про це на брифінгу за підсумками переговорів Байдена і Путіна 7 грудня заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає Час Пік.

Він сказав, що у разі відкритого вторгнення Росії в Україну США посилять військову допомогу Україні, а також готові ввести проти Москви "такі санкції, до яких вони не вдалися в 2014 році після анексії Криму".

За словами Саллівана, мова йде про надання більшої військової допомоги Україні , "не рахуючи тієї, яку ми і так надаємо". Йдеться зокрема про надання додаткової матеріальної допомоги.

На питання про можливі кроки США проти Росії у разі її вторгнення в Україну чиновник заявив:

"Я погляну вам в очі і скажу так само як сказав Байден Путіну, подивившись йому в очі: те, що ми не зробили в 2014 році, ми готові зробити зараз".

Салліван зазначив, що конкретної інформації про заходи США публічно воліють не розголошувати, але передали її російській стороні і своїм партнерам в Європі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк