31.12.2021, 13:29

Групу послів G7 в Україні у 2022 році очолить Німеччина

G7

Групу послів G7 в Україні в 2022 році очолить посольство Німеччини в Україні. До цього головувала посольство Великої Британії в Україні.

Про це повідомляється в Twitter послів G7 в Україні, передає Час Пік.

"Сьогодні останній день головування Великої Британії в групі послів G7 в Україні. Для нас було честю і привілеєм очолити цю групу на підтримку амбітного плану реформ в Україні. Завтра ми передаємо естафету послу Анке Фельдгузен та команді посольства Німеччини в Україні", - йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок не бачить можливості повернення Росії до складу "Великої сімки" (G7) в доступному для огляду майбутньому.

"Це, звичайно, дуже боляче, що Росія за рахунок анексії Криму виключила себе з цього кола. В даний час неясно, коли Росія зможе повернутися в групу - нинішня ескалація не полегшує ситуацію", - сказала Бербок в інтерв'ю агентству dpa, опублікованому 30 грудня.

Нагадаємо, Росія була виключена зі складу "Великої вісімки" G8 у 2014 році після анексії Криму. На думку Бербок, "після агресивних дій Росії у 2014 році було правильно дати зрозуміти, що на цій основі неможливо просто продовжувати економіко-політичний порядок денний".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк