16.01.2022, 22:54

Чи заарештують Порошенка? Екс-президент запланував новий візит у Європу після повернення до Києва та засідання суду

Марина Началова | Всі новини автора

Завтра, 17 січня, п'ятий президент Петро Порошенко, якого звинувачують у держзраді, повертається з Європи в Україну. Того ж дня призначено засідання суду, на якому йому мають обрати запобіжний захід.

Перед вильотом із Варшави Порошенко дав зрозуміти, що не збирається ховатися і прийде до суду після прильоту до Києва, передає Час Пік.

На фоні того, що ДБР вимагає взяти Порошенка під варту, експерти намагаються спрогнозувати, чи станеться це.

Варто зазначити, що прес-служба "Європейської Солідарності" ]]>анонсувала ]]>на 24 січня візит Порошенка до Брюсселя для участі у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО на запрошення Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу.

"У рамках візиту очікуються зустрічі Петра Порошенка з союзниками України у рамках консолідації зусиль з міжнародної протидії триваючій агресії Кремля та забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, невідворотності демократичних реформ у нашій державі на шляху до членства в ЄС та НАТО", - йдеться у повідомленні політсили

Те, що Порошенка за тиждень чекають у Брюсселі, політичні аналітики вважають знаком того, що його навряд чи заарештують. Адже арештом свого опонента президент Володимир Зеленський ризикує викликати гнів західних партнерів, з якими у Порошенка давно добрі стосунки.

"От ви знаєте такий шаховий термін цуґцванґ? Ну, це, коли кожен новий твій хід лише погіршує ситуацію. Хто не знав, пригляньтеся до Бубочки. Це ще треба зуміти загнати себе в такий глухий кут. Щоправда, кажуть, що навіть пудель у кутку може стати дуже небезпечним", - пише політолог Тарас Чорновіл.

Сам Порошенко сумнівається, що його заарештують.

"Чи заарештують мене? Кажу вам, що ні. Не тому, що я так впевнений у собі, але я не бачу підстав для такого арешту. Я вважаю, що пан Зеленський не зробить це - не вистрелить собі в ногу, якщо за обставин, що склалися, вдасться до таких заходів", - заявив він сьогодні на брифінгу.

Як уже повідомлялося, прихильники Порошенка збираються завтра вранці в аеропорту "Жуляни", щоб зустріти та підтримати свого лідера.

Тим часом "Жуляни", а також аеропорт "Бориспіль" та кілька київських ТРЦ сьогодні знову "замінували".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: