17.01.2022, 15:31

Засідання суду у справі Порошенка відновилося після перерви: що відомо наразі

Марина Началова | Всі новини автора

Печерський районний суд Києва відновив засідання у так званій "вугільній справі", за якою п'ятому президентові України Петру Порошенку пред'явлено обвинувачення у держзраді.

У засіданні оголошувалась перерва на півтори години, щоб сторона захисту могла ознайомитись із матеріалами справи, передає Час Пік.

Близько 14:00 Порошенко та його адвокати вийшли з готелю Hyatt і попрямували до Печерського суду. О 14.30 засідання відновилося.

Після перерви виступає сторона захисту екс-президента. Адвокати наполягають на незаконності підозри у зв'язку з тим, що генпрокурор Ірина Венедиктова у день вручення підозри Порошенку була у відпустці, її обов'язки виконував її заступник Олексій Симоненко, який також доручив справу іншим прокурорам.

Відповідно до статті 481 КПК України повідомлення про підозру народному депутату здійснюється генеральним прокурором, а у разі передачі - підкріплюється документально та фіксується у справі.

Сам Порошенко у суді заявив, що немає жодних доказів вручення йому підозри, та звинуватив прокурорів у "брутальних порушеннях" при оформленні підозри.

"Докази" не приймаю, всі ці папірці мали бути показані голові Ради, але голова Ради тричі повідомив, що не поінформований. Генпрокурор мав мені особисто вручити підозру, але не вручив. Тому справу треба повернути до прокуратури, а цю макулатуру та туалетні папірці знущальні, які вони надали, мають бути віддані назад у ГПУ, бо там має бути хоч щось, що можна використати як доказову базу", - сказав Порошенко.

Перед цим екс-президент заявив, що йому намагалися призначити безкоштовного державного адвоката, хоча він уже має платних захисників. Але державний адвокат нібито відмовився брати участь у цій справі, назвавши її провокацією.

У ДБР заперечують, що Порошенко намагалися призначити державного адвоката.

"В даний час встановлюються всі обставини розповсюдження цієї інформації, після чого буде надано правову оцінку таким діям", - зазначили в прес-службі ДБР.

Також Порошенко, повертаючись до зали засідань, прокоментував процес над ним словами: "Припиніть вживати наркотики, тому що ваші дії є абсолютно неадекватними".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: