19.01.2022, 18:01

"Наша місія - не дати владі Зеленського перетворити країну на ерзац Росії": Порошенко виступив із заявою після суду

Марина Началова | Всі новини автора

Печерський районний суд Києва відпустив підозрюваного у держзраді п'ятого президента Петра Порошенка, але унеможливив його закордонні поїздки.

Після засідання суду Порошенко виступив перед тисячами своїх прихильників, які прийшли його підтримати, передає Час Пік.

"Ви продемонстрували, як багато залежить від кожного з вас. Не було б цього – Україна була б іншою. Були б ви байдужі – Україна була б іншою. Були б ви інші – Україна була б іншою", - подякував Порошенко українцям.

"Вам здається, що сьогодні вже є повна перемога тому, що Зеленський отримав «відлуп» у своїх таємних бажаннях заарештувати Порошенка і призначити один мільярд застави. Не працює, бо це – Україна. Це – не Малоросія Януковича і тим більше – не Росія", - зазначив екс-президент.

Порошенко зазначив, що це ще не перемога, а лише перший крок у правильному напрямку.

"Це рішення демонструє страхи Зеленського. Це рішення демонструє, чого він боїться. А боїться він, щоб Порошенко не проводив політичної роботи. Тому мені заборонили покидати Київ і Київську область. Чи згодні ми з цим? Чекайте нашої відповіді", - заявив політик.

Він також назвав "божевіллям" і "неадекватом" дії влади, яка наполягала забрати у нього закордонні паспорти, щоб не дати виїжджати за кордон, зустрічатися з друзями і партнерами України.

"На сьогоднішній день ми маємо використовувати всі можливості для того, щоб збудувати світову коаліцію на підтримку України перед нападом Путіна. Він вилучає паспорти тоді, коли 24 січня у мене буде перша поїздка до НАТО, вже є запрошення. Участь у міжнародних форумах", - сказав Порошенко.

За його словами, його майно і рахунки заарештували, щоб припинити мітинги. Але Порошенко відкинув заяви влади про те, що протести проплачені.

"Ніхто із тисячі людей, які прийшли сюди – жоден не прийшов за гроші. А за Зеленського без грошей ви нікого не виведете. Цим ми відрізняємося від них", - заявив Порошенко.

"Наша з вами місія - не дати перетворити Україну на «Малоросію» чи «Новоросію» часів Януковича. Ми це з вами зробили у 2014 році, зробимо і зараз. Наша з вами місія - не дати владі Зеленського перетворити країну на ерзац Росії. Відстояти демократію, дати по руках тим, хто застосовує вибіркове правосуддя, руйнує верховенство права і відновлює телефонне право. Наше з вами зобов’язання - об’єднати суспільство, демократичні опозиційні сили для відсічі російської агресії. Нічого важливішого бути не може! Час дати рішучу відсіч!" - зазначив Порошенко.

Як уже повідомлялося, після засідання суду колона прихильників Порошенка вирушила на Банкову.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк