28.01.2022, 07:40

Зеленський провів телефонну розмову з Байденом: про що говорили президенти України і США

Байден и Зеленский

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Це вже друга розмова лідерів України і США з початку року, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам та особисто Джозефу Байдену за підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, а також "за лідерство США в мобілізації світової спільноти для стримування російської агресії".

"Володимир Зеленський привітав коментар Президента Сполучених Штатів щодо важливості збереження дипломатичної присутності США в Україні та запевнив у подальшій стабільній роботі американського посольства в Києві...

Президент України наголосив на важливості підтримки економічної та фінансової стабільності нашої держави в нинішній ситуації. Лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – як на двосторонній основі, так і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій", - повідомляє прес-служба ОП.

Також глави двох держав обговорили підсумки нещодавніх перемовин у Нормандському форматі на рівні політичних радників. Джозеф Байден привітав досягнуті домовленості щодо безумовного повернення до режиму припинення вогню. Володимир Зеленський відзначив готовність України до проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні лідерів у найближчому майбутньому.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк