02.02.2022, 10:44

Нардепа Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга народу"

Нардепа Александра Трухина исключили из партии "Слуга Народа"

Народного депутата Олександра Трухіна, причетного до скандального ДТП з постраждалими, виключили з партії "Слуга народу". Разумков ініціював засідання Ради у справі нардепа Трухіна.

Нардепа Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга народу". Про це повідомила прес-секретар партії в Telegram, передає Час Пік.

"Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга Народу". Відповідне рішення ухвалено головою партії Оленою Шуляк 2 лютого.

Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії. Партія також закликає фракцію "Слуги народу" у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення", - йдеться в повідомленні.

Генеральний прокурор України Ірина Венектова доручила зареєструвати кримінальне провадження проти нардепа Олександра Трухіна. 

"Без жодних зволікань дала доручення зареєструвати кримінальне провадження.

На жаль, мова вже йде не тільки про участь в ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ", - написала Венектова на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат, екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков ініціював позачергове засідання українського парламенту для розслідування ДТП за участю Олександра Трухіна та спроби надання їм неправомірної вигоди.

"Сьогодні скерував листа на Голову Верховної Ради з вимогою скликати позачергове пленарне засідання Парламенту задля розслідування участі народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Трухіна у ДТП, а також ймовірної спроби дати хабаря співробітнику поліції.

Очікуємо термінового звіту Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та Директора Державного Бюро розслідувань Олексія Сухачова у скандальній справі Трухіна. Закон має бути один для всіх!",- написав Разумков у Facebook.

Напомним, фракция "Европейская Солидарность" выступила с заявлением, в котором говорится, что Трухин должен немедленно сложить мандат и не позорить ВР, а "Зеленскому стоит идти прочь, вместе с теми, кого он привел к власти".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк