27.02.2022, 16:50

Росія завдала 5 авіаційних і 16 ракетних ударів по Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
спецтема

Станом на 13:00 27 лютого російські війська завдали п'ять авіаційних і 16 ракетних ударів по території України. Наразі тривають обстріли Харкова та області, триває оборона Херсона.

Відповідні оперативні дані оприлюднив Генштаб ЗСУ, передає Час Пік.

За даними відомства, зараз армія РФ продовжує повітряно-наступальну операцію, під час якої обстрілює військову і цивільну інфраструктуру.

"Перегрупувавши війська, противник проводить наступальні дії в напрямку Києва. Сили оборони столиці успішно захищають місто", - повідомили в Генштабі.

Російські війська продовжують обстріли українських міст Харків і Бакалея, триває оборона Херсона. Також сили РФ здійснили спроби висадки морського десанту в районі Чорноморська, однак ЗСУ вдалося його знищити.

Тим часом угруповання Чорноморського флоту ЗС РФ вивели з морських баз із завданням вражати надводні сили ВМС України. До бойових дій залучили і підрозділи Тихоокеанського флоту ЗС РФ.

Ще одним центром концентрації військ стала Білорусь. Так, до аеродрому Мачулищі перекинули 10 вертольотів зі складу 15-ї бригади армійської авіації, що базується в населеному пункті Острів Псковської області, а також два літаки Ан-124 Повітряно-космічних сил. До аеродрому Барановичі перекинули чотири винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк