10.03.2022, 12:30

В Анталії розпочалися переговори глав МЗС України та рф

переговоры глав МИД Украины и рф

У турецькій Анталії розпочалися переговори міністрів закордонних справ України та росії Дмитра Кулеби та сергія лаврова.

У Туреччині розпочалися переговори міністрів закордонних справ України та росії. Посередником цих переговорів став міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Час Пік.

"В Анталії розпочалися переговори за участі міністрів закордонних справ України, Туреччини та РФ щодо припинення російської агресії проти України", - написав спікер українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко у Facebook.

Раніше Ніколенко повідомляв, що Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Він намітив три ключові питання, на яких наполягатиме на тристоронній зустрічі з главою МЗС росії. Це - негайне припинення вогню, покращення гуманітарної ситуації в Маріуполі, Харкові, Сумах, Волновасі та інших українських містах, виведення російських військ з території України.

"Ми сильні, ми впевнені у собі, вичавлюватимемо максимум на користь України та українського народу. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання. Це залежить навіть від того, з якими інструкціями та директивами їде на переговори Лавров. Сподіваюся, він підійде до цих переговорів сумлінно, не за пропагандистською перспективою.

Очікування від переговорів у мене стримані. Я не покладаю на них якихось завищених надій, але, безумовно, вичавлюватимемо максимум", – говорив напередодні глава українського МЗС.

Після переговорів заплановано прес-конференцію глав МЗС України та росії.

Прес-секретар глави росії володимира путіна дмитро пісків заявив, що лаврів та Кулеба у Туреччині, зокрема, обговорять пряму зустріч президентів росії та України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк