24.03.2022, 07:48

"Чому б і ні?" - у путіна пригрозили НАТО ядерною зброєю

Иллюстративное фото / Открытый источник

Перший заступник постійного представника росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що росія "зберігає за собою право" застосувати ядерну зброю. Він заявив, що росії "не можна погрожувати".

Полянський заявив, що країни НАТО мають справу з ядерною державою і не повинні погрожувати Москві, втручаючись у війну. Про це пише Sky News із посиланням на слова російського чиновника, передає Час Пік.

В інтерв'ю американському виданню Sky News заступник постпреду росії при ООН підтримав слова Пєскова про те, що путін може натиснути на ядерну кнопку, якщо країна "відчує, що вона зіткнулася з "екзистенційною" загрозою".

"Якщо росію провокує НАТО, якщо росія зазнає нападу з боку НАТО, чому б і ні, ми – ядерна держава..."

Я не думаю, що це правильно казати. Але не можна загрожувати росії та намагатися втручатися. Тому коли маєш справу з ядерною державою, звичайно, потрібно прораховувати всі можливі наслідки", – заявив Полянський.

У Міноборони США риторику Кремля щодо використання ядерної зброї вважають небезпечною. У НАТО не виключають, що путін може застосувати зброю масової ураження проти країни Альянсу.

"Він небезпечний. путін і його найближче оточення, вони абсолютно безрозсудні. Їм начхати на людське життя", - заявив представник блоку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк