27.03.2022, 14:04

Путін може спробувати нав'язати Україні розділ країни, - ГУР

война в Украине

Президент росії володимир путін може спробувати нав'язати Україні лінію розподілу між окупованими і неокупованими територіями.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає Час Пік.

"Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, путін вже змінює головні оперативні напрямки - це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає "корейський" сценарій для України. Тобто, спробує нав'язати лінію розподілу між неокупованими і окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну і Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі", - йдеться в повідомленні.

За словами Буданова, для російського режиму все ще залишається актуальним питання сухопутного коридору в окупований Криму, а для цього армії рф необхідно взяти під контроль Маріуполь.

"Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке будуть протиставляти незалежній Україні. Ми вже бачимо спроби створити "паралельні" органи влади на окупованих територіях і змусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні. Але опір і мітинги наших громадян на окупованих територіях, контратаки ЗСУ і поступове звільнення - істотно ускладнює реалізацію планів ворога", - підкреслив розвідник.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк