29.03.2022, 08:27

Австралія ввела санкції проти 39 росіян, пов'язаних зі "справою Магнітського"

Ольга Романец | Всі новини автора
санкции

Влада Австралії вирішила ввести санкції проти 39 громадян росії, підозрюваних у корупції і пов'язаних зі "справою Магнітського".

Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"У цьому першому списку уряд вшанує пана Магнітського і всіх, хто захищає верховенство закону, цілеспрямованими санкціями і забороною на поїздки проти 14 російських осіб, відповідальних за серйозну корупцію, яку він викрив, і ще 25 російських винуватців і посібників, причетних до жорстокого поводження з ним і смерті", - йдеться в заяві Пейн.

Сергій Магнітський-російський юрист і податковий радник українського походження. Він розкрив корупційні схеми в податкових і правоохоронних органах рф, в результаті чого було присвоєно 260 мільйонів доларів з грошей платників податків.

Магнітського звинуватили в пособництві в ухиленні від сплати податків і в листопаді 2008 року ув'язнили. При цьому в слідстві проти нього брали участь особи, яких він звинувачував у корупції. Магнітський помер у лікарні СІЗО "Матроська тиша" в листопаді 2009 року, відмовившись від медичної допомоги.

Смерть Магнітського в ізоляторі викликала значний резонанс у суспільстві і призвела до серйозних політичних наслідків. Так, уряд США затвердив список російських чиновників, так званий "Список Магнітського". У нього потрапили 60 високопоставлених чиновників рф, які мали відношення до справи і загибелі Магнітського. Пізніше подібну резолюцію прийняв Європарламент і окремі країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк