29.03.2022, 21:14

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти про заборону проросійських партій та символів російського вторгнення

Марина Началова | Всі новини автора

У Верховній Раді зареєстровано кілька нових законопроектів, що обумовлені викликами воєнного часу.

Зокрема, зареєстровано законопроект №7172-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій".

Законопроектом передбачено внесення змін до положень Закону України «Про політичні партії в Україні» та інших законодавчих актів України з метою врегулювання порядку заборони політичних партій, які здійснюють антиукраїнську діяльність або пропагують колабораціонізм, як одного із засобів захисту незалежності та суверенітету України.

Законопроект №7220 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів щодо заборони використання символіки підтримки нападу Російської Федерації на Україну" передбачає заборону публічного використання, виготовлення та розповсюдження символів "Z", "V" і "O" як вираження підтримки РФ. За такі дії пропонується карати обмеженням або позбавленням волі терміном до 5 років.

Законопроект №7171 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України з порушенням вимог нормативно-правових норм в особливий період чи під час дії правового режиму воєнного стану" передбачає кримінальну відповідальність від 5 до 10 років позбавлення волі для військовозобов’язаних, які незаконно перетнули кордон після 24 лютого. У той же час пропонується амністувати тих, хто протягом 10 днів повернеться назад.

Нагадаємо, Україну запросили приєднатися до зустрічі глав МЗС країн НАТО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: