31.03.2022, 14:34

Туреччина ініціює нову зустріч глав МЗС України та росії

Турция инициирует новую встречу глав МИД Украины и россии

Туреччина намагається організувати нову зустріч міністрів закордонних справ України та росії для переговорів щодо припинення війни.

Наступний етап переговорів глав МЗС України та росії Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова може відбутися через тиждень чи два. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі турецького телеканалу A Haber, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Ми працюємо над тим, аби провести зустріч міністрів закордонних справ… Як приймаюча сторона, як посередник і як чесний переговорник, ми не можемо назвати точну дату. Скажу лиш, що ця зустріч може статися протягом наступних двох тижнів...

Зараз ми намагаємося зблизити міністрів закордонних справ України та Росії. Вчора ми передали повідомлення і міністру закордонних справ росії Сергію Лаврову, і міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі. Обидві сторони заявили, що хочуть приїхати, коли вони будуть готові", - сказав Чавушоглу.

Нагадаємо, 29 березня у Стамбулі пройшов черговий раунд переговорів між українською та російською делегацією. Президент України Володимир Зеленський прокоментував результати переговорів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк