04.04.2022, 14:29

Москва спростовує будь-які звинувачення у вбивствах мирного населення в Бучі

Ольга Романец | Всі новини автора
война

Москва категорично спростовує будь-які звинувачення у вбивствах мирного населення в Бучі на Київщині і пропонує обговорювати цю тему на максимально високому рівні, в тому числі і в Радбезі ООН.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Час Пік.

За словами представника Кремля, Росія виступила з ініціативою розглянути цю тему в Радбезі, але її заблокували.

"Ситуація, безумовно, серйозна, і тут ми б вимагали, щоб особливо багато міжнародних лідерів не поспішали із заявами", - сказав Пєсков.

Він також назвав звинувачення західних лідерів загальними, а задокументовані свідчення знищення мирного населення російськими солдатами-матеріалами, яким "не можна довіряти".

"Фахівцями з Міноборони у них виявлені ознаки відеопідлогів і різних фейків - тих чи інших. Фактологія, календарна послідовність подій також не говорять на користь достовірності цих тверджень", - сказав Пєсков.

Після того, як Київщина була звільнена від окупантів, українські військові, які зайшли в зруйновані міста поблизу столиці, побачили вулиці, усіяні тілами мертвих цивільних людей. Окупанти грабували, ґвалтували, вбивали, а потім знущалися над мертвими тілами. Міжнародне співтовариство засудило злочини російської армії на Київщині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк