04.04.2022, 18:43

Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародної спільноти щодо воєнних злочинів РФ

Марина Началова | Всі новини автора

Верховна Рада України ухвалила звернення до ООН, Європейського Парламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв’язку з воєнними злочинами Росії у населених пунктах Київщини та інших містах і селах України.

У документі парламентарії привертають увагу до звірств, вчинених окупантами проти мирного населення України, передає Час Пік.

Відзначається, що своїми злочинними діями проти України Росія зруйнувала систему світової безпеки. Також акцентується, що всупереч Статуту ООН, РФ узурпувала місце СРСР в Раді безпеки ООН і зараз послідовно і цинічно блокує діяльність цієї інституції.

У зверненні зазначається, що подальше перебування РФ в ООН становить серйозну загрозу миру і безпеці у світі.

Депутати Верховної Ради закликають міжнародну спільноту рішуче засудити збройну агресію РФ проти України, притягнути Росію до відповідальності, організувати прибуття місії Міжнародного кримінального суду та міжнародних організацій на Київщину для документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, ввести нові руйнівні санкцій проти РФ, сприяти терміновому наданню Україні озброєння для звільнення територій від російських окупантів, не визнавати Росію членом ООН, приєднатись до зусиль України з виключення Росії з усіх міжнародних та регіональних організацій, тиснути на РФ з метою припинення збройної агресії, виведення військ з території України, підписання мирної угоди; розпочати консультації щодо гарантій безпеки для України.

Як повідомлялося, Радбез ООН проігнорував вимогу Росії скликати засідання щодо Бучі 4 квітня. Водночас 5 квітня відбудеться засідання за вимогою України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: