18.04.2022, 13:30

Медведчук запропонував обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя

Виктор Медведчук

Затриманий Службою безпеки України голова політради партії "ОПЗЖ" та кум Путіна Віктор Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників та жителів Маріуполя.

Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна із пропозицією обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Час Пік.

Політик пропонує обміняти його на людей та військових, які знаходяться в заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори. Нагадаємо, російські окупанти не дають згоди на відкриття "гуманітарних коридорів" для евакуації мирних жителів Маріуполя.

"Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію рф та свідомо руйнують місто.

При цьому у заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку "Азов" та 36ої бригади морської піхоти", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ затримала Медведчука 12 квітня. Голова СБУ Іван Баканов повідомив, що ФСБ РФ намагалася вивезти політика спочатку до Придністров'я, а потім – до Москви. СБУ затримала Медведчука на виїзді із Київської області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк