24.04.2022, 12:27

Керівник МЗС Австрії виступив проти вступу України до ЄС

Глава МИД Австрии Александер Шалленберг

Керівник Міністерства закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг проти повноправного членства України в Європейському Союзі, але виступає за поглиблення зв'язків Києва та Брюсселя.

Міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг вважає, що Україні не слід пропонувати членство у Євросоюзі. Про це він заявив, виступаючи на 14-му саміті європейських медіа у Лех-ам-Арльберзі, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Зокрема, Шалленберг вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата у червні 2022 року, як розраховує президент України Зеленський. Він обґрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили набагато довшу дорогу до кандидатства в ЄС.

Глава МЗС Австрії виступив за інший шлях для України, ніж повноправне членство у ЄС. За словами Шалленберга, мають бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію.

Австрійське видання Heute наводить слова Шалленберга про те, що Україні, в принципі, не слід ставати повноправним членом ЄС і в майбутньому. Він висловився за інший шлях для України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк