26.04.2022, 11:30

"Противник вже береже авіацію": Військовий експерт розповів про ефективність ракетних ударів військ РФ

Ольга Ранська | Всі новини автора
сбитый самолет

Відомий військовий експерт Олег Жданов, говорячи про ефективність ракетних ударів супротивника з військової точки зору, акцентує увагу на тому, що близько половини ворожих ракет промахується за своїми цілями, а ще якусь частину вдається збивати засобами ППО України. Тому противник змушений берегти авіацію фронтового класу..

Про це експерт написав у своєму телеграм-каналі, повідомляє Час Пік.

Жданов робить висновки, що точність високої російської зброї, м'яко кажучи, залишає бажати кращого:

"Російські військові звітують про сотні високоточних ракетних ударів по військових об'єктах ЗСУ.

Є гарний приклад: росіяни атакували Львів із неба. Потрапили до автомайстерні… але цілилися в залізницю. Промахнулися на 30-50 метрів. Такою є точність високоточної російської зброї.

Точних даних про кожне потрапляння немає, але з огляду на таку похибку припускаю, що близько половини ракет промахується за своїми цілями, а ще якусь частину вдається збивати. Точнішої зброї з достатньою дальністю у них немає. Тим не менш, противнику вдалося таким чином знищити значні обсяги енергоресурсів, які стали б у нагоді на фронті".

Таким чином, РФ змушена в міру можливості використовувати крилаті та балістичні ракети:

"Противник вже береже авіацію фронтового класу (тактичні бомбардувальники) і льотчиків через серйозне насичення наших військ системами ПЗРК і ЗРК. Тому вони завжди використовують при можливості крилаті та балістичні ракети", - пише експерт.

Нагадаємо, вчора в небі над Харківщиною було знищено ще один ворожий літак.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк