01.05.2022, 12:09

Зеленський зустрівся зі спікером палати представників конгресу США Пелосі

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі.

Як повідомляється в Telegram-каналі президента, зустріч відбулася в Києві, передає Час Пік.

"Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави!", - написав Зеленський.

Глава держави подякував пані спікера за візит.

"Я вдячний вам за цей сигнал потужної підтримки з боку Сполучених Штатів Америки, народу, Конгресу – двопалатної та двопартійної підтримки. Цей сигнал високо ціную я як Президент, наша команда й народ України. Це свідчить про те, що США сьогодні є лідером потужної підтримки України в часи війни проти агресії Російської Федерації", – сказав Зеленський.

Зеленський наголосив на важливості звернення Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд дол. США.

Зі свого боку спікер Палати представників передала Главі Української держави вітання від Конгресу та народу Сполучених Штатів.

Ненсі Пелосі зазначила, що сьогодні Україна героїчно бореться за свободу, і США готові допомагати нашій країні, доки ця боротьба не завершиться. За її словами, Україна є кордоном свободи.

За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України Президент Володимир Зеленський нагородив спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги.

Читайте також: Польща передасть Україні телевізійне та радіомовне обладнання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: