04.05.2022, 15:53

Аваков звернувся до росіян і попередив про серйозні провокації

аваков

Екс-глава МВС України Арсеній Аваков звернувся до громадян Російської Федерації із попередженням про можливі провокації.

Відповідне звернення Аваков оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік.

За словами Авакова, з достовірних інсайдерських джерел відомо, що президент РФ Володимир Путін обговорює опрацьовані секретарем Ради безпеки Миколою Патрушевим плани провокацій з використанням хімічної зброї проти мирного населення Росії. Зокрема, провокація планується в Брянській, Курській, Білгородській, Воронезькій та Ростовській областях, щоб згодом звинуватити Україну.

"Розрахунок на те, що жертви серед мирного населення здатні згуртувати Росію та виправдати офіційне оголошення війни та загальну мобілізацію... Шкода людей - попереджаємо і мешканців областей, і негідників, які готують ці провокації. Знаємо персонально! Також нам зрозуміло, що 9 травня це одна із обговорюваних дат оголошення мобілізації та відповідно провокацій перед цим, але на ній Путін не зациклюється", - написав Аваков.

Крім того, за інформацією екс-міністра, Патрушев пропонує Путіну здійснення провокацій із хімічною зброєю як "виправдання" для можливості завдати ядерного удару.

"Якщо Путін зважиться на ядерний удар - отримає персональну боєголовку на знищення - жодний бункер від цієї проникаючої зброї не врятує. Про це прямо вже сказали західні лідери. Це, сподіваюся, він теж знає. Пишу тут, щоб знали й інші", - зазначив Аваків.

Програючи війну, за його словами, російська влада не гребує нічим. Зокрема заклик громадян РФ до мобілізації - це спроба за допомогою "гарматного м'яса" добитися перелому у війні. Проте навіть частина путінського генералітелу дедалі впевненіше заявляє про неможливість досягнення цілей в Україні.

"Сьогодні оприлюднимо інформацію - для нічого не відаючих росіян з Брянської, Курської, Білгородської, Воронезької та Ростовської областей. Знайте - ваші життя Путін готовий кинути в топку війни. Згодні з цим? Або ви вже остаточно роzzіяне?.. Втім, не важливо. .. тому що ми українці - люди - і поводимося по-людськи, навіть якщо ви захворіли на рашизм.. Слава Україні!І Повністю підтримую заклик президента Зеленського повернути Україні споконвічні землі Білгородської області, як, втім, і значну частину земель Курської області , які раніше входили до Харківської області. Думаю, що незабаром ці області самі проситимуться в Україну.. а ми думатимемо", - додав Аваков.

Читайте також: "Знищить Росію": Військовий експерт розповів, чим загрожує для окупантів загальна мобілізація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: