19.05.2022, 13:57

Посольство Швейцарії відновлює роботу у Києві

Леся Матвеева | Всі новини автора
Посольство Швейцарии возобновляет работу в Киеве

Міністерство закордонних справ Швейцарії анонсувало повернення посольства в Україну після двох місяців вимушеного закриття. Посол Клод Вільд та члени його команди повертаються до Києва.

Посольство Швейцарії в Україні відновлює роботу у Києві. Про це повідомило Міністерство закордонних Швейцарії 19 травня, повідомляє Час Пік.

У повідомленні йдеться, що команда швейцарського посольства на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації Клодом Вільдом повертаються до роботи у столиці України.

"За два з половиною місяці після тимчасового закриття Швейцарія знову відкриває своє посольство в Україні: п'ять співробітників МЗС повернуться до Києва найближчими днями. Це рішення засноване на глибокому аналізі ситуації з безпекою в українській столиці...

Фізична присутність посла Швейцарії та його команди сприятиме контакту з українською владою. У найближчі тижні команда посольства також займатиметься такими ключовими питаннями, як координація проєктів реконструкції, розвитку та гуманітарної допомоги, а також висвітлення ситуації в Україні в ЗМІ", - йдеться у повідомленні МЗС Швейцарії.

Нагадаємо, Швейцарське посольство у Києві призупинило роботу невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а з 22 березня працювало у Кишиневі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк