24.05.2022, 17:12

Резніков про другу зустріч у форматі "Рамштайн": Йшлося про приємні сюрпризи, що посилять потужність ЗСУ

Марина Началова | Всі новини автора

Міністр оборони України Олексій Резніков учора представляв нашу державу на другій зустрічі керівників оборонних відомств у форматі, започаткованому 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн.

Резніков брав участь у засіданні разом з заступником Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком та заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майором Вадимом Скібіцьким.

Міністр оборони підбив підсумки зустрічі.

"«Рамштайн» стає справжньою коаліцією вільного світу на підтримку України. Тішить, що кількість країн-учасниць збільшується, серед континентів не представлена тільки Антарктида", - зазначив Резніков.

Представники України докладно поінформували партнерів про ситуацію на фронті та зміни, які сталися з дня проведення минулої зустрічі.

"Ми констатували прогрес у постачанні 155-мм артилерії та окреслили першочергові потреби українських захисників. Якщо на першій зустрічі ключовими словами були «timing» і «transition», цього разу додалося ще слово «coordination». Ми зосередимо свої зусилля на тому, щоб міжнародна підтримка давала максимальний ефект", - заявив Резніков.

Він повідомив, що на зустрічі країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть стати "game changing" у цій війні.

"Розраховую, що на наступній зустрічі у червні зможу доповісти колегам про результати застосування зброї, про яку йшла мова на зустрічі 23 травня. Так, серед іншого, ми вже отримали підтверджнння щодо посилення нашої берегової оборони. Зокрема мова йде про пускові установки і протикорабельні ракети Harpoon. Рішення було знайдено завдяки об’єднанню зусиль декількох наших країн-партнерів. Також йшлося і про інші приємні сюрпризи, які посилять потужність Української армії, і будуть неприємними для ворога", - розповів Резніков.

Міністр подякував за підтримку України партнерам - міністрам оборони Польщі, Канади, Данії, Нідерландів, Норвегії, Литви, Латвії, Естонії, Австралії, Франції, Чехії, Словаччини, Туреччини, а також Німеччини - "за все, що вона почала робити для України".

Резніков повідомив, що минулого тижня відбулася змістовна розмова з німецьким федеральним міністром Крістіне Ламбрехт, під час якої, поміж іншого, обговорювалися протиповітряні бронемашини «Гепард».

"Ми сповнені оптимізму, зокрема, через зоряне лідерство США, яке вже втілене в законі про ленд-ліз та масштабах допомоги. Я висловлюю особисту подяку міністру Ллойду Остіну ІІІ за його роботу з підтримки України", - заявив Резніков.

Він зазначив, що усі учасники зустрічі висловили непохитну підтримку Україні у війні з Росією і висловили захоплення героїзмом та професіоналізмом наших Збройних Сил, стійкістю всього українського народу.

Тим часом у ЄС остаточно затвердили четвертий транш у 500 мільйонів євро на озброєння Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк