30.05.2022, 12:25

З третьої спроби: Порошенко таки вдалося виїхати з України

Віктор Білий | Всі новини автора

Лідер "Європейської Солідарності" та п'ятий президент України Петро Порошенко з третьої спроби перетнув державний кордон України з Польщею. Після двох невдалих спроб він звернувся до президента Володимира Зеленського.

Виїзд Порошенка підтвердили також його однопартійці - Вікторія Сюмар та Олексій Гончаренко, передає Час Пік.

Вранці 30 травня Порошенко звернувся до Зеленського, щоб запевнити, що опозиція разом із владою працює на зміцнення України. За словами політика, він прямує на конгрес та саміт Європейської народної партії до Роттердама.

Своїми цілями Порошенко назвав: надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС вже у червні, підтримати Україну у війні проти Росії, надання фінансової допомоги Україні та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для повоєнного відновлення.

"Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку до складу офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердама", - написав політик.

У зверненні до Зеленського Порошенко закликав до мудрості та внутрішньої єдності. Запевняє, що їде до Роттердама, щоб відстоювати інтереси України.

Нагадаємо, що 27 травня Порошенка без пояснення причин не випустили з України для участі у засіданні ПА НАТО. Його не пропустили вперше. Наступного дня Порошенко вдруге відмовили у перетині державного кордону України з Польщею. За словами оточення, нібито через відсутність усіх необхідних документів.

Читайте також: Медведчук заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля в "Л/ДНР" - СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: