06.06.2022, 07:59

Канцлер Австрії пропонує "проміжний формат" вступу України до ЄС

Канцлер Австрии Карл Нехаммер

Канцлер Австрії Карл Нехаммер закликав до "проміжного етапу" між співпрацею та повноправним членством у Європейському Союзі для таких країн, як Україна та Молдова.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив про необхідність створення "європейської підготовчої зони", перебування в якій дозволить Україні та Молдові наблизитись до стандартів ЄС. Таку заяву політик зробив в інтерв'ю Kronen Zeitung, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

За його словами, це має бути "проміжний крок між співпрацею та повним вступом до ЄС".

Нехаммер заявив, що з тих дебатів, які проходять зараз навколо членства України до ЄС, потрібно "прибрати емоції", і назвав швидкий вступ України в ЄС "нереальним".

При цьому Нехаммер стверджує, що підтримує вступ України до ЄС, проте виступає проти прискореного вступу.

"Нас об'єднує одна ціль, ми всі хочемо сильної, незалежної та економічно успішної України… Україна бореться за своє політичне та територіальне виживання. Усі наші зусилля насамперед спрямовані на припинення російської загарбницької війни. На такому етапі швидкий повний вступ до Європейського Союзу все одно не може бути актуальним", - наголосив Нехаммер.

Канцлер Австрії нагадав про ідею президента Франції Еммануеля Макрона про створення "Європейської політичної спільноти". На його думку, тісна і поступова співпраця між ЄС та Україною можлива в різних сферах, як і передбачалося у пропозиціях Макрона. Із відповідною ініціативою уряд Австрії планує звернутися до партнерів ЄС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк