13.06.2022, 14:57

В Україні заборонили ще одну проросійську партію

В Украине запретили еще одну пророссийскую партию

У Львові восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність партії "Соціалісти", яку у списку Ради національної безпеки та оборони та Міністерства юстиції України визначено як проросійську.

В Україні за "Опоблоком" заборонили ще одну проросійську партію. У Львові 13 червня восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність партії "Соціалісти". Про це ]]>повідомляють ]]>журналісти руху "ЧЕСНО", передає Час Пік.

Засідання суду було відкритим.

Майно партії "Соціалісти" та всіх її організацій, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Під час розгляду представник партії "Соціалісти" не був присутній.

Довідка від "ЧЕСНО": Партія "Соціалісти" була заснована у серпні 2014 року під назвою "Робітників, селян, інтелігенції України". Актуальну назву "Соціалісти" партія отримала у лютому 2015 року.

Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова - акцент на "проєвропейськості" (програму партії нібито взяли у якихось європейських соціалістів), гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади (і Порошенка, і Зеленського).

Про Росію представники партії висловлювалися досить специфічно. В одному з інтерв’ю за липень 2015 року один із тодішніх лідерів політсили Леонід Кожара критикував українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з "адміністративною владою" на Донбасі. 

Про відповідальність росії за війну на сході України Кожара не згадував, говорячи лише, що "роль РФ достатньо висока, оскільки конфлікт на Донбасі відбувається безпосередньо біля кордонів РФ".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк