22.06.2022, 07:50

Європейська рада ухвалила рішення щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

предоставление Украине статуса кандидата в члены ЕС

Європейська рада ухвалила рішення надати Україні статусу кандидата в члени Європейського союзу. Таке формулювання використовується в останньому проєкті рішення Євроради.

Європейська рада ухвалила рішення надати статус кандидата у члени Євросоюзу Україні та Молдові. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає Час Пік.

"В останньому проєкті EUCO йдеться, що "Європейська рада ухвалила рішення надати статус країни-кандидата Україні та Республіці Молдова.

Також зазначається, що Рада ухвалить рішення про подальші кроки, як тільки всі умови, викладені Комісією, будуть повністю виконані", - написав Йозвяк у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб історичне рішення щодо кандидатства України в ЄС було ухвалено. Про це він сказав у своєму ]]>відеозверненні]]> 21 червня.

"Сьогодні був день дуже активної зовнішньополітичної роботи - майже марафон телефонних переговорів. Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України, і додаємо впевненості, що рішення у п'ятницю буде позитивним", - сказав Зеленський.

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявляла, що всі країни ЄС підтримують надання Україні статусу кандидата.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: