22.06.2022, 09:00

Кислиця в Раді безпеки ООН закликав світ покінчити з російським фашизмом

Постоянный представитель Украины при ООН Сергей Кислица

Постійний представник України при ООН Сергій Кисліца закликав світ покінчити з російським фашизмом. Український дипломат у своїй промові наголосив, що якщо цього не зробити, нова війна неминуча.

Постійний представник України при ООН Сергій Кисліца, ]]>виступаючи ]]>на останньому засіданні Ради безпеки ООН, зазначив, що якщо Кремль не зупинити на нинішньому етапі війни, Росія йтиме далі, повідомляє Час Пік.

"Ототожнюючи себе з російським царем, Путін не лише ставить під сумнів свій психічний стан. Диктатор публічно говорить про свою рішучість діяти і поводитися, як правитель 18 століття. А ми читаємо йому проповіді з цитатами зі Статуту ООН? Серйозно?...

Перехід Росії до агресивного фашистського режиму вже підтверджений її нездатністю утриматися від нападу на тих, кого вона вважає «слабкою здобиччю». Ми всі повинні це зупинити, чим швидше, тим краще. Україна перебуває зараз на передовій, вона має необхідну волю свого керівництва, рішучість і хоробрість своєї армії та народу, а також безпрецедентну міжнародну солідарність.

Якщо ми дозволимо путіну чи його наступнику на кремлівському троні відростити свої відрубані пазурі, заюшені кров’ю українців, наступна війна неминуча, і цивілізований світ заплатить утричі більше, ніж сьогодні. Давайте покінчимо з російським фашизмом зараз!", – сказав Сергій Кислиця.

Український дипломат вкотре нагадав, що в Генасамблеї ніколи не було голосування щодо прийняття Росії до Ради безпеки на місце Радянського Союзу після його розвалу понад 30 років тому.

"Подія, що сталася в цій залі в грудні 1991 року, спровокувала послідовність трагічних подій. Уявіть собі, в останній день перед Різдвом голова Ради Безпеки, радянський посол Воронцов закриває засідання Ради. Наступне засідання Ради відкриває та сама людина – і, о, чудо! – як представник іншої країни – російської федерації. Країни, яка на той момент була відсутньою в Статуті ООН і взагалі у списку країн-членів ООН.

У Раді Безпеки не було голосування з цього приводу.

На Генеральній Асамблеї голосування не було.

Не було офіційного рішення жодного органу, і не через різдвяні канікули.

Президент Єльцин лише повідомив ООН про своє рішення, і хтось прийняв це рішення до виконання без публічного обговорення і без голосування.

А послу Воронцову вдалося переконати Генсека прийняти під ялинкою його вірчі грамоти як представника Росії", - сказав Кислиця у своїй промові.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк