06.07.2022, 07:49

Суд заборонив діяльність КПУ та партії "Щаслива Україна"

Суд запретил деятельность КПУ

Восьмий апеляційний адміністративний суд у м. Львів, задовольнивши позов Міністерства юстиції України, заборонив діяльність політсил Комуністична партія (КПУ) та "Щаслива Україна".

Компартія України після російського вторгнення стала 15-ю забороненою політсилою. Разом із нею 5 липня суд заборонив діяльність партії "Щаслива Україна", створеної міністром часів Януковича Олександром Клименком. Про це повідомляють рух "]]>Чесно]]>" та Восьмий апеляційний адміністративний суд на своїй сторінці у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

Повідомляється, що суд задовольнив позов Мін'юсту та ухвалив рішення заборонити діяльність КПУ та партії "Щаслива Україна". Майно, кошти та інші активи партій, а також усіх їхніх структурних організацій буде передано у власність держави.

Повний текст рішення у справі щодо заборони політичних партій буде опубліковано на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

Нагадаємо, після російського вторгнення 24 лютого в Україні були заборонені практично всі партії, які вважалися проросійськими, у тому числі "Опозиційна платформа – За життя", "Партія Шарія", "Опозиційний блок", "Наші".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк